Egyéb

Van elég informatika tanár?

Alapvetően nem szoktam elemzéseket írni, de mivel az oldal célja, hogy mindenre informatikát érintő eseményre rálátást nyújtson készítettem egy rövid elemzést az informatika tanárok keresettségéről az állami szektorban.

Irodák, Üzlet, Számítógép, Asztali Számítógép, Képernyő
forrás: pixabay.com

Miért pont informatika tanárok?

A tanári állások egy speciális fajtáját képviseli az informatikát oktatók közössége. Ennek oka, hogy a piacon rendkívül keresettek az IT iparban szakmai tudással rendelkező munkavállalók. A keresettség párosul anyagi megbecsüléssel is, ezért nehéz megfelelő végzettséggel és szakmai tapasztalattal rendelkező tanárt vagy oktatót találni. Ez ott is jelentkezik, hogy a tanári szakon végzettek nagy hányada a piacról kapott ajánlat alapján nem köteleződik el a klasszikus tanári pálya mellett.

Adatgyűjtés

2 helyről kerültek az adatokat összegyűjtésre. Az első a Közszolgálati Állásportálon (https://kozigallas.gov.hu/) található állásajánlatok közül az informatika kulcsszóra kiadott eredmények kerültek be az adatsorba. Ennek oka, hogy ezzel a kulcsszóval találhatóak meg a releváns tanári állások. Ezen kívűl 2 db számítástechnika szakkal meghirdetett állást található és 3 darab tanítót informatika művelétségterülettel. A portálról az adatgyűjtés időpontja: 2020.07.06.

A második adatforrás a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (nive.hu) oldalán közzétett Szakképzési Centrumok (SZC) és tagintézményeik honlapján közzétett állások voltak. Az egyházi fenntartású intézmények hirdetései nem kerültek feldolgozásra.

Eredmények

266 álláspályázat felelt meg a kritériumoknak. Ha csak a Közszolgálati Állásportálon lévő adatok kerülnek áttekintésre, akkor az összes meghirdetett tanár álláspályázatnak a 8,5%-a valamilyen informatika tanár/oktató.
A meghirdetett állások kicsivel több, mint 75%-a valamelyik tankerületi központok által feladott hirdetés.

A képhez tartozó alt jellemző üres; 6Jb19ie0XucinckAWpXoG_c5jSsz12YX_L5IbXNiX1nT7sx-dvV88Wxt9kU5McM-bcfVhWxsdy1olmONT_Qjhazeew6bpY1ELFoFPga122yZ5KqWJ9jpRZusagfzH1vq9lXOCJuf a fájlnév

A legtöbb tanárt Budapesten keresik, ez a meghirdetett állások 26,7%-a. Ennek oka elég egyértelmű, hisz itt érvényesül az IT piac legnagyobb elszívó ereje. Azonban ez a hatás Pest megyében is jelentkezik, mert a második legtöbb állást itt hirdetik 15,4%-al. Így együtt a hirdetések 42,1%-át adják. Míg a lakosság számát Budapest és Pest megyét együtt nézve csak 30%. A hirdetések száma ezt jócskán meghaladja.

Harmadik helyre Borsod-Abaúj-Zemplén megye fért fel 7,1%-al. Miskolc viszonylag fejlett ipara itt is a tanári állások kárára érvényesíti hatását.

Keresett képzettség

A pályázatok 28,9%-ban keresnek csak informatikát oktató tanerőt. A 71,1%-ban más szakpárral párosítva keresnek oktatót. Ezek közül az egyik legérdekesebb szakpár az ének-zene-informatika párosítás Veszprémben.

Tankerületi Központ vs Szakképzési Centrum

A jobb összehasonlítás érdekében egy kisebb megye, Tolna adatait részletesebben is kielemeztem.
A fő kérdés, hogy mekkora versenyt tud támasztani egymásnak a helyi tankerületi központ és a helyi szakképzési centrum.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum 4 informatika oktatót keres, ezek közül 1-et matematika szakpárral. 2 álláshirdetés esetén is kiemelik, hogy a kezdő oktató bére bruttó 300 000 forint.
A Tamási Tankerületi Központ  2 informatika szakpárral is rendelkező tanárt keres Szekszárdon. Bérezésük a pedagógus 1-et alapul véve és bértábla alapján 

  • főiskola végzettség esetén 18 év tapasztalat, 
  • egyetemi végzettség esetén minimum 9 év tapasztalat

kell, hogy az augusztusi 10%-os emelést alapul véve elérjék ezt a fizetést. Gyakornok besorolás mellett még szembeszökőbb a különbség. Míg a gyakornok bruttó 210 600 forintot kap egy tankerületi központban, ezzel szemben a SZC-ben bruttó 89 400 forinttal ajánlanak többet.

Egyéb érdekességek

Az SZC-k minimálisan hirdetnek a Közszolgálati Állásportálon. Csak a budapesti SZC-k tettek közzé ezen a felületen állásokat. A többi SZC a saját és/vagy a tagintézmények felületein hirdették meg az állásokat. Az adatok egy másik érdekes hozadéka, hogy kiderült Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Nógrád megyékben egyáltalán nem keresnek informatika tantárgyat oktató kollégát a szakképzési centrumok, tehát a tanári kar ellátottsága ezek szerint megfelelő.

Konklúzió

Az SZC-k jelentősen megnövelték vonzerejüket a kevesebb munkatapasztalattal rendelkező potenciális jelőltek körében. Ám a sokat hangoztatott és sokszor hangsúlyozott piaci bérek jelszó másképp valósul meg. Míg a piacon a kezdő átlagbér bármely informatikai ágazat esetén bruttó 400 000 forintnál kezdődik, ezt az SZC-k nem tudták megugrani. Egy helyen tudnak versenyezni. A tankerületi központok fiatalabb tanárait tudják magukhoz csábítani, de kevés az esély, hogy a piacról fognak munkaerőt bevonzani. Ennek oka, hogy bár az SZC-k kérnek bérigényt a álláspályázataikban, több helyről az az információ szivárgott ki, hogy nem fognak senkinek bruttó 300 000 forintnál többet ajánlani. Így az, hogy valódi, a piacról érkező szakembert tudjanak felvenni a tanári karban, továbbra is inkább eseti jelleggel fog megtörténni, nem pedig rendszerszinten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük